Een Travellerspoint blog

Turpan & Dunhuang

De veemarkt van Kashgar was een van de meest bizarre markten waar ik ooit geweest ben. De manier waarop daar koeien, schapen, paarden en geiten verhandeld worden is uniek, maar de manier waarop ze de beesten transporteren is behoorlijk dieronvriendelijk. Geen plek voor vegetariƫrs zeg maar, want 80% van de markt was schaap en daar zijn ze hier gek op bij het avondeten.

Daarna begon de abnormaal langzame en lange treinrit naar Turpan. Na maar liefst 30 uur treinen op een hard-seat (bedden uitverkocht) waren we d'r wel even klaar mee. Desondanks hebben we ons dik vermaakt onderweg met het treinpersoneel, kaarten, lezen, etc.

Turpan had vervolgens een aantal mooie bezichtigingen rondom de stad en aangezien het zeker 35 graden was, besloten we dat per scooter te bezoeken. Scooter rijden hier is meer toeteren dan gas geven. Ook het Turpan museum hebben we bezocht om toch even wat mee te pakken van de lokale geschiedenis. Dit ging met name over lokale opgravingen, mogelijk door het extreem droge klimaat.

Morgen vertrekken we vanuit de stad waar we nu zijn, Dunhuang, gelegen midden in de woestijn. Op sommige plekken van de stad kijk je zo de zandduinen in, wat voor mij de eerste keer is om de woestijn van zo dichtbij te zien. Erg mooi. Vanochtend hebben we een aantal Budha grotten bezocht, opgravingen van ruim 1500 jaar oud van destijdse dynastieƫn.

Morgen vertrekt onze laatste echt lange treintocht, 24 uur naar Xian, helaas weer on hard-Seat.

Groetjes uit Dunhuang.

Geplaatst door RikvanHees 9:33

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint