Een Travellerspoint blog

Xian

De treinreis viel reuze mee, ookal duurde het uiteindelijk wel weer 26 uur. Xian was even schrikken in het begin; zo veel mensen, zo veel smog (zicht 200 meter), heel benauwd hierdoor en zoveel hoogbouw zoals flats etc. Echt mega t.o.v. alle voorgaande steden.

Na een paar uurtjes waren we er wel aan gewend en hebben we de stadsmuren beklommen om vanaf daar uitzicht over Xian te hebben (lees: tegen +1000 flats aan te kunnen kijken). De volgende dag zijn we naar het terracotta leger geweest, uiteraard zoals iedere toerist. De dag daarna zijn we de stad uit gegaan om de berg Huan Shan te beklimmen, z'n 1500 meter bestaande uit bijna alleen maar trappen. Een goeie training! Het uitzicht was echt prachtig, vergelijkbaar in schoonheid met de geweldige natuur van Kirgiziƫ.
Op de laatste dag in Xian hebben we het rustig aan gedaan, het regende ook veel en dus was de luchtvochtigheid weer erg hoog. Door de smog blijft die benauwde lucht dan heel lang hangen. De andere 2 dagen hadden we overigens mooi zonnig weer!

Gisteravond zijn we per trein vertrokken naar Pingyao, waar we nu liggen uit te rusten van een slapeloze nacht. De trein was uitverkocht + heel veel staanplaatsen waren verkocht, dus er was weinig ruimte om te slapen. Uiteraard zaten we weer op een hard-seat, wat ook zo zal zijn als we morgen onze laatste trein nemen naar Beijing.

Wat overigens heel bizar was aan Xian; het stikte werkelijk van de Nederlanders. Voor Xian hebben we ruim 4 weken geen Nederlander gezien en in het vorige hostel hebben we er makkelijk 20 gezien...

Groetjes uit Pingyoa

Geplaatst door RikvanHees 18:03

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint