Een Travellerspoint blog

Pingyao en de eerste dagen Beijing

sunny 30 °C

Pingyao is alweer een tijdje geleden, even als mijn laatste bericht op deze blog. Het kleine schattige stadje was heerlijk om uit te rusten en doorheen te wandelen (vooral de smallere straatjes waar andere toeristen niet in duiken). Door de oude stadsmuren en de smalle straatjes geeft het zowel overdag als 's avonds een hele warm sfeer. In ons hostel ontmoette we, net als in Xian, meerdere Nederlanders. Met hen hebben we veel gechilld, poule gespeeld en zijn we uiteten geweest. Na anderhalve dag vertrokken we alweer naar Beijing, dit was overigens lang genoeg om geheel Pingyao te bekijken.

Van het kleine Pingyao naar het massieve Beijing was weer even een grote stap, maar aangezien we het grote Xian gehad hadden, waren we snel gewend. Momenteel hebben we al 5 dagen gehad in Beijing en ik ben een en al positief over deze stad. Ik vind het er echt geweldig en zou hier, als er niet zoveel smog was, met heel veel plezier kunnen wonen.
De eerste dag hebben we niet veel gedaan, omdat we gesloopt waren van de slapeloze nachttrein. Aangezien er weer veel staanplekken verkocht waren was het erg druk en was slapen niet echt een optie... dus die nacht hebben we overgeslagen. Dat hebben we vervolgens zondag overdag ingehaald in ons hostel. 's Avonds hebben we wat rond gelopen en ons begeven tussen de massa toeristen aan een klein meertje.

Maandag hebben we de verboden stad bezocht en het park (op een berg) dat daarachter ligt. Indrukwekkend om te zien hoe groot het allemaal is, maar het massa toerisme maakt het soms iets minder leuk. De uitzichten vanuit het park waren subliem, deze dag was er gelukkig niet al te veel smog.
Op dinsdag hebben we een parkje uitgezocht om samen met en Taiwanese medereiziger eens flink te chillen, daar was het weer ook naar (overigens elke dag sinds maandag ; ruim 30 graden). Dit uitrusten deden we met voorbedachte rade, want woensdag zijn we een klim/wandeling gaan maken op de Grote Chinese Muur. Wauw wat is de muur indrukwekkend en wauw wat is de natuur daaromheen gelegen prachtig. Echt een geweldige wandeling op een stuk waar gelukkig weinig toeristen kwamen. Dit kwam doordat de muur hier voor grote delen niet gerestaureerd is, waardoor het soms zwaar terrein is en laat de chinese massa toerist daar nou net niet van houden:)
Vandaag, donderdag, hebben we een grote shopping mall gezocht, waar ze ongeveer alles verkopen. Het grote voordeel: alles is nep, waardoor je nog geen 10% van de Nederlandse prijs betaald. Ik heb me kostelijk vermaakt met het onderhandelen met verkopers. Echt lache! Ook aardig wat spullen gekocht, voor relatief heel weinig geld. We zullen later wel zien of het in m'n tas gaat passen, dat is voor latere zorg;)

De komende dagen gaan we nog wat sights bezoeken zoals het Summer Palace, heavenly park en wie weet wat nog meer. We gaan nog even 3 dagen vol op genieten om vervolgens maandagochtend vroeg naar Amsterdam te vertrekken.

Groetjes uit Beijing.

Geplaatst door RikvanHees 8:54 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint