Een Travellerspoint blog

Samarkand

sunny 30 °C

Vanochtend vertrokken vanuit de voormalige Sovjet stad Tashkent, hoofdstad Oezbekistan. Afgelopen zaterdag na aankomst om 7uur ging het allemaal vrij soepel bij de douane. Vervolgens werden we overspoeld door taxi chauffeurs die ons naar het eerste guesthouse wilde brengen. Voor achteraf veel te veel geld kregen we een korte rondleiding door de stad, zette hij ons af bij het guesthouse en wisselden we wat dollars voor Oezbeekse som met deze chauffeur. 1$ = 2000 Oezbeekse som en het grootste biljet is 1000 som. We werken vanaf nu dus met pakken geld waar Dagobert Duck jaloers op was geweest, helaas is het bijna niks waard (0,35 € per biljet van 1000).

In Tashkent hebben we de vele indrukwekkende voormalig Sovjet gebouwen bekeken, over de Chorsu bazaar gelopen (mega markt voor van alles en nog wat, vooral fruit en vlees) en 2x heerlijk gegeten. Men eet hier veel lamsvlees in combinatie met mie, rijst en/of brood. Nog geen echt onbekende ingrediënten op m'n bord tegen gekomen. Tashkent is al met al erg goed bevallen, maar was na 2 dagen ook mooi geweest.

Vanochtend zijn we in westelijke richting vertrokken naar Samarkand. Om 8u vertrokken in een super deluxe trein en om 11u zaten we al in een perfect hostel in Samarkand. Hier hebben we de Registan en een van de grootste moskeeën van centraal Azië bekeken. Vooral de Registan is erg mooi! Morgen trekken we verder naar het westen richting Bukhara. Daarna gaan we waarschijnlijk weer terug naar Tashkent om onze weg naar Kirgizië te vervolgen.

Het weer is overal even mooi: 30 graden met een strakblauwe hemel. In de bergen zal het misschien wat kouder worden. Foto's komen later een keer, als we beschikking tot een pc hebben.

Groetjes vanuit Samarkand, Oezbekistan.

Geplaatst door RikvanHees 4:33 Gearchiveerd in Oezbekistan

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint