Een Travellerspoint blog

Bukhara

sunny 40 °C

De volgende stop voor veel reizigers in Oezbekistan is Bukhara. Op dinsdag kwamen we, na een indrukwekkende treinreis, aan om een uur of 3 in de middag. Van Samarkand naar Bukhara ging de trein, die weer erg comfortabel was, dwars door het pure achterkant van Oezbekistan. Het is indrukwekkend om te zien hoe primitief de mensen hier nog leven. Huizen van zandmuren, pure droogte, weinig mogelijkheden tot echte landbouw, wat verdwaalde ezels, zandwegen, hier en daar misschien één trekker per dorp en behoorlijk afgesloten van het leven in de grote stad. Echte armoe in de steppe van centraal Oezbekistan.

Bukhara is weer een echte stad met een geweldig historisch - en een wat nieuwer centrum. Er zijn hier veel bezienswaardigheden, geweldige theehuizen en badplaatsen. Vandaag hebben we 's ochtends het oude centrum bezocht en 's middags in een theehuis gezeten waar we heel veel lekkere thee en 'local sweets' geproefd hebben. Het was lekker om in de middag binnen te zitten, want buiten is het ongeveer 40 graden. Ondanks de warmte is het nog best wel te doen, want de lucht is heeeeel droog. Totaal anders dan in Nederland.

Morgen gaan we een badplaats bezoeken in de ochtend, dit schijnt echt een Bukhara specialiteit te zijn: à Bukhara bath. In de avond gaan we met de nachttrein terug naar Tashkent, om vervolgens door te gaan richting het zuid-oosten van Oezbekistan, waar we de grens over willen naar Kyrgizië.

Groetjes uit Bukhara, Oezbekistan.

Geplaatst door RikvanHees 7:34 Gearchiveerd in Oezbekistan

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint